Aanleg rotonde Ternesselei

Aanleg rotonde Ternesselei van start op 6 augustus. Kruispunt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer Vanaf 6 augustus is het kruispunt van de Ternesselei met de Van Tichelenlei en de Nijverheidsstraat afgesloten voor alle verkeer. Dan begint de aannemer aan de werken voor de aanleg van een rotonde op de plaats van het huidige kruispunt. Het kruispunt […]

Aanleg rotonde Ternesselei

Aanleg rotonde Ternesselei van start op 6 augustus. Kruispunt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Vanaf 6 augustus is het kruispunt van de Ternesselei met de Van Tichelenlei en de Nijverheidsstraat afgesloten voor alle verkeer. Dan begint de aannemer aan de werken voor de aanleg van een rotonde op de plaats van het huidige kruispunt.

Het kruispunt van de Ternesselei met de Nijverheidsstraat en de Van Tichelenlei wordt druk gebruikt door auto’s, vrachtwagens en fietsers. Dat levert een enorme hoeveelheid verkeersbewegingen op. De voorrang van rechts die momenteel op het kruispunt geldt, resulteert vaak in een onveilige verkeerscirculatie. Daarom onderzocht het Lokaal Bestuur veiligere mogelijkheden om het kruispunt anders aan te leggen.

De nieuwe rotonde zal de doorstroming van het verkeer van en naar het centrum en het industrieterrein vlotter laten verlopen. De nieuwe vrijliggende fiets- en voetpaden creëren letterlijk meer ruimte tussen autoverkeer en fietsers, wat zorgt voor een vlotte, veilige doorstroming van de zwakke weggebruikers. Bij dit ontwerp hielden we ook rekening met de meest gebruikte fietsroutes en de vervollediging van de voorziene fietsostrade.

Fasering
In de eerste fase wordt gestart met de afbraak van de huidige infrastructuur. Vervolgens wordt de nieuwe riolering aangelegd. Dat onderdeel zal vermoedelijk twee à drie maanden in beslag nemen. Daarna worden de kolken en de glijbekisting voor de betonnen boordsteen geplaatst. Ten slotte gaat de meest weergevoelige fase in: de asfaltering. De toplaag kan enkel in goede (lees: niet te koude) weersomstandigheden afgewerkt worden. De vermoedelijke einddatum van de werken is daarom eind januari.

Respecteer de aangeduide omleidingen
Op de website van Lokaal Bestuur Wommelgem vind je een duidelijke kaart met de omleidingswegen zodat je je nieuwe route met de auto, fiets of bus vlot kan uitstippelen. De omleiding voor auto- en vrachtverkeer is dezelfde als tijdens het eerste deel van de werken in het voorjaar. Verkeer van en naar het centrum volgt vanaf 6 augustus de omleiding langs de Herentalsebaan; verkeer van en naar de industriezone Noord volgt de omleiding via de Uilenbaan. Fietsers en voetgangers kunnen een route langs de contouren van de werfzone volgen. Bus 421 volgt een omleiding via de Doornaardstraat.

Voor de laatste nieuwsberichten (over onvoorziene omstandigheden of vorderingen) verwijzen we u graag door naar het dossier op de website van Wommelgem.be, dat steeds up-to-date gehouden wordt: www.wommelgem.be/rotonde.