Hoe onderhoud ik mijn koelkast?

U bent de tevreden bezitter van een koelkast en wilt deze dan ook zo lang mogelijk kunnen gebruiken zonder problemen. Vandaag leggen we u uit hoe u deze best onderhoudt.

Hoe onderhoud ik mijn koelkast?

U bent de tevreden bezitter van een koelkast en wilt deze dan ook zo lang mogelijk kunnen gebruiken zonder problemen. Vandaag leggen we u uit hoe u deze best onderhoudt.

Hoe uw koelkast reinigen en onderhouden:

Een koelkast is niet meer of minder dan een gesloten kast die gekoeld wordt. De koeling kan op verschillende wijzen gebeuren waardoor we tegenwoordig verschillende vershoud oplossingen heeft. Meestal is dit te bereiken door gebruik te maken van 2 gescheiden delen, enerzijds de gekende legplanken en anderzijds een afgesloten compartiment met schuiven.

Een regelmatige reiniging is noodzakelijk om uw koelkast hygiënisch te houden. Volgende stappen kunnen een leidraad zijn:

Herhaal deze stappen regelmatig om nare geuren te vermijden en om de levensduur van uw koelkast te verlengen. Indien u twijfelt over welke producten u al dan niet mag gebruiken kunnen we u de Fridge Care Spray van AEG aanbevelen. Deze spray kan u zowel op de interne onderdelen als de koelkast gebruiken aangezien dit niet op de plastieken onderdelen zal inwerken.

Herhaal dit onderhoud op regelmatige basis. Deze regelmaat is afhankelijk van het gebruik van uw koelkast. Een koelkast dat meer open en dicht gaat zal sneller een onderhoudsbeurt nodig hebben dan een koelkast dat minder intensief gebruikt wordt.

 

Om na het reinigen en onderhouden de temperatuur zo snel mogelijk terug op de ingestelde temperatuur te krijgen zijn er ondertussen al verschillende toestellen die voorzien zijn van een ‘power cooling’. Met deze knop kan u de koelkast gedurende een tijdje intenser laten koelen om zo snel mogelijk de gewenste temperatuur terug te bereiken. Deze functie dient ook manueel uit geschakeld te worden.

Indien u meer informatie wenst over het onderhoud van uw koelkast kan u ook even langs lopen in onze winkel om u bij te staan met uitleg.

Volgende week kijken we naar de verschillende types diepvriezers en hoe deze te onderhouden.