Zwilling koksmes

Mes met breed, stevig lemmet. De ‘allrounder’ voor zowel de professional als de hobbykok. Voor het snijden van groenten en het fijnhakken van kruiden. ****Four Star® werd 30 jaar geleden door Zwilling J.A. Henckels ontwikkeld. Deze serie van gesmede messen biedt veiligheid, ergonomie en comfort en is tot op vandaag wereldwijd de meest verkochte messenserie […]

Zwilling koksmes

Mes met breed, stevig lemmet. De ‘allrounder’ voor zowel de professional als de hobbykok. Voor het snijden van groenten en het fijnhakken van kruiden. ****Four Star® werd 30 jaar geleden door Zwilling J.A. Henckels ontwikkeld. Deze serie van gesmede messen biedt veiligheid, ergonomie en comfort en is tot op vandaag wereldwijd de meest verkochte messenserie van Zwilling.

Ijsgeharde messen

Op de juiste hardheid van het materiaal is de sleutel: Als de stoel is te zacht, het mes stompt snel. Als het te hard, kan het zaagblad gemakkelijk breken. Om de optimale hardheid te bereiken, heeft het proces van uitharden geoptimaliseerd. Friodur mes gemarkeerd om hun kwaliteit door een speciale ice-verharding te verbeteren. -Ijs geharde messen zijn uiterst schneidhaltig, flexibel en bijzonder goed bestand tegen corrosie. Het proces gaat door vier belangrijke stappen van de warmtebehandeling: Het staal te verwarmen tot ongeveer 1000 ° C Het staal wordt vervolgens snel afgekoeld tot beneden 800 ° C en vervolgens langzaam tot kamertemperatuur. Dit proces zorgt voor de nodige balans tussen hardheid en elasticiteit. De Eishärten veroorzaakt verdere transformatie processen in het staal, dat de hardheid te verbeteren, slijtvastheid en corrosiebestendigheid. Door een ander proces spanning uit het materiaal. Hierdoor ontstaat een bijzondere flexibiliteit gebruiksveiligheid en voorkomt blade breuk.